Corsoclub Zoelen

sinds 1961


Gezocht 2 of 3 vrijwilligers voor het project ‘Versteend Fruit’

Het project "versteend fruit", gaat in het najaar, na het Fruitcorso 2023, in de Tielse binnenstad vorm krijgen.
Versteend Fruit is een ode aan het Fruitcorso het gehele jaar door. Waarin sociale verbinding centraal staat. Samen met alle andere corsoclubs en mozaïek-leggers zal dit kunstwerk een plaats krijgen in de binnenstad van Tiel.

Wij zijn als Corsoclub opzoek naar  2 of 3 vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan dit project.

Stichting 4-Stromenland nodigt ons daarom uit op zaterdag 27 mei a.s. Dit om ons kennis te laten maken met dit mooie project en "proefplaatjes" te plakken. Er zullen vele glassteentjes te bewonderen zijn.

Tijdstip is: 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.  Voor broodjes wordt gezorgd.
Locatie: het pand in de Waterstraat Tiel tegenover Kruidvat. De ingang van het pand bevindt zich aan de achterzijde vanaf de Oliemolenwal. Je kunt hiervoor links van het pand door een steegje naar achteren lopen.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met dit project geef je dan op via secretariaat@corsoclubzoelen.nl

De ontwerpen zijn bekend!

Vrijdagavond 10 maart 2023 was het dan eindelijk zover. De bekendmaking van de ontwerpen voor het corso in September 2023. Er was een gezellige opkomst en de voorzitter van Corsoclub Zoelen Gert de Jong beet het spits af. Tijdens zijn fijne welkomstwoord introduceerde hij als eerste het nieuwe bestuur. Om vervolgens vol trots onze nieuwe jeugdige ontwerpers hun ontwerp te laten zien. Kay van Alpen en Naomi Stap zullen dit jaar het ontwerp 'Sneeuwpret' in September door de straten van Tiel laten rijden. Het ontwerp bestaat uit speeltoestellen waarop en waarbij er veel verschillende winterse dieren/figuren te zien zijn. Deze jeugdige ontwerpers hebben er zin in. 

De grote wagen wordt wederom ontworpen door Luc van Hemert, Alfred de Jong en Jari van Winsen. Deze drie hebben dit jaar toch nog tijd weten vrij te maken om een prachtig ontwerp neer te zetten. In September 2023 zal de grote wagen van Zoelen met 'Manta Fuga' door de straten van Tiel floreren. De wagen zal bestaan uit 7 Manta Roggen die op een serene wijze zullen voortbewegen. 

De constructieploeg is ondertussen begonnen met de bouw van de wagens. De hal is geopend op Maandagavond en Zaterdagochtend. Ben je handig of ben je toe aan een nieuwe uitdaging rondom lassen, piepschuimen en het bouwen van een wagen kom dan gerust eens langs in de hal. 

Wij hebben in ieder geval zin in het nieuwe seizoen en zien jullie graag in de hal. 

  • presentatieavond
  • presentatie jeugdwagen 1
  • presentatie jeugdwagen
  • 2023 Jeugdwagen Sneeuwpret 1
  • 2023 Jeugdwagen Sneeuwpret
  • 2023 Grote Wagen Manta Fuga
Activiteitenagenda


Buurtjutteren

Datum:14-10-2023Terug naar overzicht