Corsoclub Zoelen

sinds 1961

Over ons

Corsoclub Zoelen bestaat sinds 1961. Aannemer van Beest kwam in het voorjaar van 1961 bij Janus de Jong, met het verzoek om met het dorp Zoelen mee te doen aan het Oogst-fruit-corso in Tiel. De vraag was of er een proefwagen gebouwd kon worden. Ook had Aannemer van Beest, schilder Bart van Kalkeren en Betonwarenfabrikant Arie van Os hiervoor benaderd. Er is toen met zijn vieren besloten om mee te doen. Met in het achterhoofd niet wetende wat we er precies van voor moesten stellen.

In al die jaren soms met heel veel plezier en ook enkele jaren met zeer veel moeilijkheden is er een corsowagen gebouwd. Met de jaren werden de wagens groter en mooier. Er werd steeds meer met harde producten gewerkt, waardoor er ook steeds eerder gestart kon worden met de bouw van een nieuwe wagen. In 1985 is het 25-jarig jubileum gevierd. In die jaren is er drie maal het hoogste aantal punten behaald met 'Lof van de Jury'. In 1984 was dat met de wagen 'Grieks wrak in de fruitzee', ontworpen door Bert Strik. Het jaar daarop in het Jubileumjaar, behaalde de wagen 'Feestend Fruit' eveneens ontworpen door Bert Strik, wederom de eerste plaats. Dat jaar hadden was er dubbel feest. Daarna duurde het tot 1997 voordat we er weer 'Lof van de Jury' kwam met de wagen 'Ode aan de Herfst' ontworpen door Bert van Erkom. 
Bij het 50 jarig jubileum wist Zoelen er ook met 'Lof van de Jury' ervandoor te gaan met 'Parelhoenders' ontworpen door  Henk ten Have, Machiel Bekker en Alfred de Jong. 
Naast dat we een grote wagen bouwen. Bouwt Zoelen ook al 20 jaar Jeugdwagens. 
Zoelen is het enige dorp wat alle keren heeft meegedaan aan het fruitcorso. En daar zijn wij bijzonder trots op. 

In de pagina Foto's zijn er zowel van de grote als van de jeugd wagen foto's te vinden van de corsowagen die er de laatste jaren zijn gebouwd. 

Bij Corsoclub Zoelen is iedereen welkom, ben je nieuwsgierig kom gezellig een keer kijken en kennismaken met de gezelligheid en saamhorigheid van deze club.